През нощта срещу неделя на отделни места над крайните северозападни и западни

...
През нощта срещу неделя на отделни места над крайните северозападни и западни
Коментари Харесай

В неделя ще преобладава слънчево време

През нощта срещу неделя на обособени места над крайните северозападни и западни региони са вероятни краткотрайни валежи и гръмотевични стихии.

Минималните температури ще се покачат и ще са сред 13° и 16°С. Най-високи чакаме да са стойностите над крайните северозападни региони от страната - до 15-18°С, информира Meteo Balkans.

През неделния ден ще доминира слънчево време. След обяд над планинските региони от Западна и Централна България, ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Над останалата част от страната ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб, а в Дунавската низина и Източна България - до сдържан вятър от изток.

Дневните стойности в неделя ще се покачат и на повече места ще са сред 26-29°С, като най-високи ще са над Югозападна България и Дунавската низина – до 30-31°С. Доста по-ниски по Черноморието – до 23-24°С.

Времето по Черноморието

През нощта ще е ясно, а денем - най-вече слънчево и топло. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максимални температури на въздуха - 23°-26°. Градусите на морската вода ще са 22°-24°.

Времето в София

През нощта срещу неделя ще доминира раздрана облачност. През деня ще е най-вече слънчево. Следобед обаче ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан източен вятър.

Очакваните минимални температури ще са към 14°С, а оптималните - до 26°С.

Времето в планините

Ще е уместно за туризъм, само че до обяд!

Около обяд в масивите от Западна и Централна България ще се развива купеста облачност и на доста места ще превали и прегърми.

Ще духа сдържан до мощен вятър, като в ниските елементи ще бъде от североизток, а по билата от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 13°.

Времето в Балканите

През идващите 48 часа въздушната маса над Балканите ще остане неустойчива. Очакваме значителни валежи и висок риск от наводнения в Сърбия, Западна Румъния, Гърция и Унгария.

През идващите дни чакаме висок риск от наводнения и над България!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР